top of page
  • De Bock-Ost

Tips voor het kiezen van een regenwaterpomp

Regenwaterput, verplichting bij nieuwbouw en herbouw


Waterhuishouding is een belangrijk onderdeel van bouwen geworden. Overstromingen en periodes van droogte wisselen elkaar regelmatig af, en daarom is het belangrijk dat iedereen zijn steentje bijdraagt aan de organisatie van wateropvang en insijpeling van hemelwater. Vanaf 2014 moeten bij de meeste bouwaanvragen van een nieuwbouw ook plannen voor een regenwaterput voorzien worden.


Dit water kan in uw huishouden gebruikt worden voor het bewateren van planten gedurende drogere periodes, maar ook voor het wassen van kledij of doorspoelen van het toilet. Bij een regenwaterput hoort ook een geschikte pomp, en de keuze is uitgebreid. Welke regenwaterpomp kiest u best voor uw persoonlijke situatie?

Soorten regenwaterpompen


Er worden twee grote types regenwaterpompen onderscheiden:

  • Jetpomp: de jetpomp is een relatief goedkope oplossing. De pomp werkt krachtig tot een diepte van ongeveer 8 meter. Ze maakt gemiddeld iets meer lawaai dan andere soorten regenwaterpompen. Deze pomp is niet gevoelig voor water waar nog een klein beetje zand of stof in aanwezig is.

  • Meerwaaierige pomp: een meerwaaierige pomp is stiller en behoorlijk klein van afmeting. Deze regenwaterpomp is over het algemeen iets duurder dan de jetpomp, maar ze vragen ook heel weinig onderhoud of onderhoudskosten.


Beste keuze regenwaterpomp


Uiteraard speelt het budget een belangrijke rol in de aankoop van de geschikte regenwaterpomp, al durven klanten doorgaans iets meer budget te spenderen aan een stiller model regenwaterpomp. In dit geval raadt De Bock-Ost één gespecialiseerd type pomp aan, namelijk de DAB pomp van het merk Divertron.


Deze pomp voor uw regenwaterput wordt niet in uw woning, maar in de put zelf bevestigd. Op deze manier verlegt u eventueel overlast van geluid van de regenwaterpomp naar de regenwaterput zelf en hebt u er in uw woning of tuin geen last van. De dompelpomp van Divertron bevindt zich onder water en volgt de stand van het regenwater. Eens de put leeg is, stopt de pomp automatisch zodat geen schade ontstaat.


Hebt u interesse in een gloednieuwe regenwaterpomp? Neem dan vandaag nog contact op met De Bock-Ost uit Waasmunster.

5 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page